Mesaj gönder

Çin'den Elmas ve CBN Endüstriyel Araçlar-Zhengzhou Shine Abrasives Co., Ltd. dünyasına hoş geldiniz.

Ana sayfa Haberler

Metal tozu kalite kontrolünün elmas alet performansına etkisi

şirket Haberler
Metal tozu kalite kontrolünün elmas alet performansına etkisi
hakkında en son şirket haberleri Metal tozu kalite kontrolünün elmas alet performansına etkisi

Metal tozu kalitesi, metal bağlı elmas aletlerin sinterleme işlemini ve bitmiş ürün performansını belirleyen önemli bir faktördür.Metal tozlarının kalitesini karakterize eden birçok performans göstergesi vardırBunların arasında, oksijen içeriği, parçacık boyutu,ve gevşeme oranı pratik uygulamalar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve doğrudan araç karışımının tekdüzeliğini belirler, soğuk presleme şekillendirilebilirliği ve soğuk presleme yoğunluğu. , sinterleme derecesi, sinterleme yoğunluğu, sinterleme sertliği, bükme gücü, matrisin elmas tutma gücü ve matrisin aşınma performansı gibi bir dizi performans göstergesi.Gerçek uygulama etkileri açısından, toz oksijen içeriğinin elmas aletlere etkisi birincil faktördür.

- Hayır.Toz oksijen içeriğinin elmas aletler üzerindeki etkisi şöyle:

- Hayır.1Soğuk baskı şekillendirilebilirliği üzerindeki etkisi

- Hayır.Oksijen içeriği ne kadar yüksekse, soğuk baskı şekillendirilebilirliği de o kadar kötüdür.basın şekillendirilebilirliği için zararlı olanÖzellikle toz yüzeyinde oksijen içeriği çok yüksek olduğunda, toz yapışkanlığı artacaktır.Soğuk baskı biçimlendirme kabiliyetini kötüleştirmekGerçek üretimde, karıştırma miktarı büyük olduğunda, toz kullanılmadıktan ve bir süre depolanmadıktan sonra soğuk baskı kalıplaması genellikle bozulma eğilimindedir.Bu, esas olarak tozun oksidlenmesiyle ilgilidir., özellikle nemli iklim koşullarında, sorun daha belirgindir.

- Hayır.2Sinterleme sıcaklığına ve süreç istikrarına etkisi

- Hayır.Oksijen içeriği ne kadar yüksekse, matrisin sinterleme sıcaklığı o kadar yüksek ve sinterleme istikrarı o kadar kötüdür.toz parçacıklarının yüzey aktivitesini büyük ölçüde azaltır, Sinterleme işlemi sırasında toz parçacıkları arasındaki yüzey bağlama durumunu ciddi şekilde engeller, alaşım işlemini engeller, parçacıklar arasındaki yüzey bağlama gücünü azaltır,Bu sayede matrisin elmasları tutma gücünü arttırır..

- Hayır.Deneysel sonuçlar, oksijen içeriğinin ne kadar yüksekse, sinterleme sıcaklığının o kadar yüksek olduğu, sinterlenmiş bedenin yoğunlaşma derecesinin de o kadar düşük olduğunu göstermektedir.Düşük erime noktası malzemelerinin kaybı oranı ne kadar büyükse, ve matrisin performansı kötüleşiyor.

- Hayır.Yüzey oksitinin varlığı, sinterleme işlemi sırasında metal toz parçacıkları arasındaki yüzey bağlanmasını ve alaşımını engeller ve sinterleme yoğunlaşma işlemini etkiler.

- Hayır.3Matrisin sinterleme dayanıklılığına etkisi

- Hayır.Aynı sinterleme sıcaklığı ve basıncı altında, oksijen içeriği ne kadar yüksekse, gövde sinterleme gücü de o kadar düşüktür.

- Hayır.Metal tozunun oksijen içeriği ne kadar yüksekse, soğuk presleme yoğunluğu o kadar kötüdür.

- Hayır.4Sinterlenmiş matrisin sertliğine etkisi

- Hayır.Sinterlenmiş matrisin sertliği esas olarak metal toz parçacıklarının özellikleri, yapısal tekdüzelik, arayüz bağlanma gücü ve yoğunlaşma derecesi (porözlük) ile ilgilidir.Metal tozunun oksijen içeriği sinterlenmiş numunelerin sertliğine önemli bir etkisi yoktur.Toz içindeki oksitler dağıtılmış durumda dağıtılırsa, toz parçacıklarının içindeki ızgara bozulma enerjisini artıracak ve parçacıkların sertliğini artıracaktır.

- Hayır.5- Karkas dokusuna ve kompaktlığa etkisi

- Hayır.Oksijen içeriği, özellikle toz parçacıklarının yüzeyindeki oksijen içeriği, sinterlenmiş matrisin yapısına ve yoğunluğuna büyük bir etkiye sahiptir.iyi bir tekdüzelik ile bir matris elde etmek için daha iyi, güçlü parçacık arayüz bağlanma gücü ve yüksek derecede yoğunlaşma yapısı, matrisin elmasla mekanik tutma gücünü iyileştirmeye elverişlidir.

- Hayır.6- Karkasların alaşımına etkisi

- Hayır.Sinterlenmiş matris tozu arasındaki alaşım yöntemleri:

- Hayır.İlk olarak, düşük erime noktası malzemelerine (Sn, Zn, vb.) dayanır, parçacık arayüzünde erir, yayılır ve katı bir çözeltme, ara faz veya bileşik oluşturur.

- Hayır.İkincisi, katı parçacık arayüzleri arasındaki karşılıklı yayılma.

- Hayır.Metal tozunun oksijen içeriği ne kadar yüksekse, sinterlenmiş matrisin alaşım etkisi o kadar kötüdür, matrisin kapsamlı mekanik özellikleri o kadar kötüdür.Ve elmasların mekanik tutma gücü daha kötü..

- Hayır.Deneyler, Fe tozunun oksijen içeriğinin 5000×10-6'yı aştığında, matrisin elmas kaplama yeteneğinin, esas olarak tozlar arasındaki yetersiz alaşım nedeniyle zayıf olduğunu göstermektedir.gevşek matrisÖzellikle oksijen içeriği 7000×10-6'yı aştığında, sinterlenmiş matris yapısında son derece gevşek bir "tofu döküntüsü" benzeri yapı ortaya çıkacaktır.Elmas tutma yeteneğini kaybetmek..

hakkında en son şirket haberleri Metal tozu kalite kontrolünün elmas alet performansına etkisi  0

Pub Zaman : 2024-04-08 08:27:49 >> haber listesi
İletişim bilgileri
ZHENGZHOU SHINE ABRASIVES CO.,LTD

İlgili kişi: Mr. Lenny Li

Tel: 15003895611

Faks: 86-371-67129055

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin